Bröllopsfesten - förberedelser

Bröllopsfesten... förberedelser

Tiderna


Något av det svåraste är att beräkna tiderna för festen, hur lång tid tar de olika momenten? Ska ni ha 3-rättersmiddag till er fest kan ni räkna med ca en timme per sittande serverad rätt. Dvs om ni har planerat förrätt, varmrätt, efterrätt och avsluta med kaffe & avéc bör ni räkna med ungefär 3 timmar från det att ni sätter er till bords. Ta även med vissa förseningar i beräkningen som kan få middagen att dra ut på tiden. Detta betyder att om dansen ska starta kl. 22:00 bör middagen starta senast kl.19:00

Om ni planerar en buffé så räkna med c:a 2,5 timme för middagen.


Maten


När ni planerar middagen inför er fest får ni naturligtvis planera den hur ni vill, men mitt råd är att middagen bör avslutas helt innan musiken drar igång. Om ni avbryter dansen med mer förtäring så kan det vara lite svårt att få igång dansen igen efteråt. Men det är er fest och det är ni som bestämmer hur upplägget ska se ut. Jag anpassar mig helt och hållet efter era önskemål och hjälper er på alla tänkbara sätt för att ni ska bli nöjda med festen.


Dansen


Planera gärna innehållet och stilen på musiken. Jag spelar det ni vill ha oavsett stil. Så ta tillfället i akt och fundera på vad som skulle fungera bäst för gästerna för maximalt drag på dansgolvet. Jag brukar tipsa om att börja skriva ner lite låtar i god tid innan er fest och låta mig ta del av era önskemål.

Minst lika viktigt för mig är att även känna till den musik som ni INTE vill höra.